Nagyovi nový národný rekord v plávaní stačil len na 29. miesto

13.12.2012 Celý región

Istanbul 13. decembra (TASR) - Slovenský plavec Richard Nagy síce vytvoril vo štvrtkovej rozplavbe na MS v krátkom bazéne v Istanbule národný rekord 4:22,01 minúty na 400 m polohové preteky, to mu však stačilo len na konečné 29. miesto. Nagy vylepšil svoj vlastný slovenský rekord z decembra tohto roku o 54 stotín sekundy.

V rozplavbe na 100 m v.sp. finišovala Miroslava Syllabová časom 55,97 sekundy na 37. mieste. V hre bola napokon aj Denisa Smolenová, ktorú ale trápi v dejisku šampionátu choroba. V motýľkárskom šprinte na 50 m zaplávala čas 27,49 a obsadila ním konečnú 32. priečku.

Slováci teda rovnako ako v stredajší úvodný deň MS skončili svoje účinkovanie už v rozplavbách aj vo štvrtok.

"Miroslava Syllabová podľa môjho názoru zaplávala dobre vzhľadom na to, že pre chorobu vynechala Európu. Tých prvých 75 metrov bolo úplne OK, na poslednej 25-ke však už nebol ten záber pod vodou taký silný. Rišo Nagy na štyristometrovej polohovke zaplával národný rekord, nebol však sám spokojný, chcel ešte viac. Začal výborne, na ďalších úsekoch sa mu podľa jeho slov už nešlo tak dobre. O Denisinej chorobe už som hovoril, napokon sme sa rozhodli neodhlásiť ju, teraz bude mať deň voľna, verím, že jej pomôže," povedal pre TASR tréner slovenskej výpravy Karol Máčik.

V piatkových rozplavbách sa do hry dostanú Rostislav Kubický na 50 m znak, Richard Nagy na 400 m v.sp. a Tomáš Klobučník sa predstaví na 200 m prsia v disciplíne, v ktorej chce uspieť.
 

Vyberte región